top of page
  • captainmarvelbg33

ПЪТЯТ КЪМ УСПЕХА

Updated: Jun 7, 2021

Предизборна кампания за вековетеОще на следващия ден започнахме с концертите. Правехме шоута във всеки град, село и паланка. Събираха се огромни тълпи от хора, които танцуваха, пееха и се нахъсваха да гласуват. Мая стриймваше концертите от сцената с македонска носия и даже пригласяше доста фалшиво на “Йовано, Йованке”. “Демократична България” също пътуваха с нас; имаха си щанд за крафт бира и артизинал сладолед. И те пускаха лайфове, но много внимаваха Мая или Корнелия (която също идваше) да не влизат в кадър.


Кампанията беше епична. Накрая Мая пееше почти вярно, а Корнелия се пребори да изпълним и “Една българска роза” два пъти на бис. Стигнахме и до финалния концерт на площад Батенберг. Хората започнаха да се събират още от сутринта. Щандът на Христо свърши стоката още преди обяд. Решиха да купуват и препродават Пиринско от околните магазинчета. Към обяд вече нямаше къде игла да пуснеш. Имаше хора желаещи да ни чуят от площада чак до Орлов Мост.
Малко преди началото на концерта видях всичките ни съратници в бекстейджа, Мая си оправяше грима, Корнелия ходеше напред назад и си си повтаряше речта - беше много притеснена да не се запъва; Христо изпадна в истерия, защото имаше потни петна под мишниците. Бай Ахмед се извини, че няма да успее, имало спукана тръба на Росенец. Имахме драма с патриотите, ходеха трудно и завалваха думите, та решихме да не се качват на сцената за биса. Слави ми каза, че Васил няма търпение и е вече чака във ВИП-а на летището в Дубай.


Трескаво се подготвяхме зад кулисите. Знаех, че това е най-важния ден от живота ми, че съм част от нещо велико и създавам история. Хората се виеха с километри. Всеки съюзник в борбата с Хунтата имаше възможност да изнесе реч акомпаниран от маестрото.


Всичко започна така...

Шефа поздрави с “Добър вечер, българи”.

Публиката притихна. Слави седна на бар стол, въздъхна и каза:

  • Драги ми съграждани, много ни делиха. Делиха ни на сини и червени, на млади и стари, на останали в и заминали. Но ние, драги ми сънародници, знаем, че първо сме българи и след това всичко останало….


Гайдите засвириха и Слави запя “Боят настана”.

Comments


bottom of page